Situată în corpul 1 (clădirea nouă), etajul 1..
0372 887 565
În prezent, secția este preluată în totalitate de spital, devenind o secție complexă, ce monitorizează pacienții HIV pozitivi din Dolj și județele limitrofe. Are în componență cabinete de:
 dermatologie
 stomatologie
 psihologic
 asistență socială
Afectiuni
 
Afectiuni
Servicii
Pentru pacienți, o vizită la secția de zi înseamnă un periplu în care sunt antrenați toți membrii echipei. Atenția care i se acordă acestuia pe parcursul a numai câteva ore se concretizează în investigatii, diagnostic, tratament, discuții cu psihologul și asistentul social, dar și momente de destindere într-un mediu prietenos. În același timp, familia beneficiază de o strânsă colaborare cu echipa, primind informații utile cu privire la ingrijirea pacientului. Fiecare activitate desfășurată în cadrul secției de zi este adaptată nevoilor reale ale beneficiarilor. Este urmărită cu mare atenție evoluția fiecărui pacient înregistrat în secția de zi, atât din punct de vedere medical cât și din punct de vedere social și psihologic. Asistența socială implică realizarea fișelor psiho-sociale, dezvoltarea de planuri individuale de ajutor familial pentru prevenirea abandonului copilului, consilierea socială și susținerea familiilor, în special a celor monoparentale, consiliere pentru integrarea școlară și socială, consilierea situațiilor de criză. Activitatea serviciului de asistență psihologică cuprinde consilierea pre-test și de susținere post-test, consilierea privind confidențialitatea, evaluarea psihologică a copilului și părintilor pentru stabilirea terapiei adecvate, depistarea posibilelor tulburări psihologice ale copilului, etc.
Dotari
Dotari
Notă
La începutul anilor 1990, România s-a confruntat cu o situație fără precedent: existența unui număr mare de persoane seropozitive, în special copii. Situație căreia nu-i putea face față atât timp cât spitalele erau supraaglomerate, cu echipament medical depășit și fără personal specializat. Internările pe termen lung pentru investigații, diagnostic și tratament expuneau copiii la infecții intercurente, în timp ce, în multe cazuri, relația cu familia se deteriora. Ca urmare, în perioada 1990-1991, un număr foarte mare de copii bolnavi de SIDA au decedat în spitale sau au fost abandonați de familiile lor. Drept pentru care, în 1996, urmare a inițiativei și finanțării timp de 3 ani a Fundației Romanian Angel Appeal, s-a creat un model pluridisciplinar, care îmbină serviciile medicale cu cele de asistență socială, psihologică și educatională: Secția de zi "Floarea Soarelui".

Medici

MARINESCU LILIANA-SIMONA
PSIHOLOG PRINCIPAL
COROBEA ALEXANDRA MARIA
MEDIC PRIMAR
ROMANESCU AMALIA
MEDIC PRIMAR
TRUTA ELENA-MIRELA
MEDIC

Galerie imagini