Misiune

“Știința este arta de a dezlega problemele nerezolvate ale timpului. Iar omul de știință este acela care “face știința” și nu doar acela care știe multe. El trebuie să aibă curajul să abordeze performanțele maxime ale timpului său și să aibă perseverența și posibilitatea de a le întrece. Aceasta este misiunea noastră la INBI Matei Balș. Ne dorim să integrăm inovația și cercetarea în cadrul grijii permanente față de pacient. Dorința de autodepășire este pusă în slujba nevoii fiecărui pacient iar calitatea și siguranța actului medical reprezintă constantele activității noastre profesionale.

Viziune am fost, suntem și ne dorim să fim în continuare un centru de excelență în privința prevenției, tratării și cercetării din domeniul bolilor contagioase; dorim să oferim servicii medicale de calitate, la standarde internaționale într-o manieră de înțelegere și empatie față de nevoile fiecărui individ în parte; din punct de vedere academic, ne dorim să fim prima alegere a celor ce iși propun să se perfecționeze și să se specializeze în domeniu; ne propunem să fim un punct de referință în societate și un membru de bază al comunității răspunzând prompt și cu profesionalism nevoilor de îngrijire medicală de specialitate, prin programe medicale de calitate oferite de specialiști de înaltă clasă.

Valori demnitate și respect câștigat Suntem aici pentru a proteja, cu tot ce ne stă în putință, darul vieții, oferit de Dumnezeu, deplin conștienți de valoarea fiecărei vieți în parte.

Încredere

Încercăm să o câștigăm zilnic promovând comunicarea onestă și cinstită pe de o parte între membri echipei de specialiști și pe de altă parte între personalul medical și pacienți.

Munca în echipă Toți cei care slujim profesiei acesteia încercăm să ne aducem contribuția la însănătoșirea cât mai grabnică a celor care într-un moment al existenței lor ajung să ne devină pacienți. Prin parteneriatele pe care le încheiem dorim să îi convingem și pe alții să ni se alature pentru a proteja, atunci când situația o cere, diverse categorii de populație vulnerabile.

Integritate morală Credem în vorba românească, susținută până în ceasul morții și de ilustrul nostru mentor, Prof. Dr. Matei Balș – “mai bine drept la osândă, decât mișel la onoruri”. Onestitate, dreptate și grija în tot ceea ce intreprindem. Acestea sunt valorile pe care le respectăm și pe care le punem la baza actului medical. Confidențialitate și respectarea intimității Acestea sunt înscrise în jurământul de credință față de meserie, pe care fiecare dintre noi l-a depus și pe care îl respectă, respectându-se astfel pe sine. Păstrarea moștenirii primite Inspirați de exemplul celor care au scris istoria acestei unități spitalicești, idealurile și tradiția școlii românești de boli infecțioase constituie fundamentul pe care construim prezentul încercând astfel să facem trecerea spre mileniul III. Inovație Suntem deplin conștienți de importanța permanentei specializări în domeniu. De aceea suntem conectați la nou și punem toate resursele de care dispunem în slujba găsirii celor mai eficiente, eficace și noninvazive metode de luptă împotriva virusilor și maladiilor. Zilnic încercăm să ne aducem contribuția la descoperirea unor noi și inovative procedee de terapie și tratament.