Uniunea Europeana               Guvern               Instrumente

COmbaterea VIrusului prin Dotarea Spitalului Clinic de Boli Infectioase
si Pneumoftiziologie „Victor Babes” Craiova

24 Iulie 2020

In data de 21.07.2020 Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” Craiova, în calitate de Beneficiar, a semnat Contractul de finanțare nr. 331 pentru proiectul “COmbaterea VIrusului prin Dotarea Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” Craiovacod MySMIS 138161, proiect finantat în cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020,  Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Obiectivul general il reprezinta imbunatatirea capacitatii sistemului medical public din municipiul Craiova de gestionare a situatiei de urgenta provocata de criza COVID-19 prin cresterea nivelului de pregatire a Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes” Craiova pentru o reactie prompta si eficienta a unitatii sanitare la epidemia infectarii cu noul coronavirus

Obiective specifice:

  1. Cresterea capacitatii de ingrijire si tratament a cazurilor de infectie cu noul coronavirus din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes” Craiova prin dotarea corespunzatoare cu dispozitive si echipamente medicale a unui numar de 145 de saloane in care sunt tratati pacientii suspecti/confirmati Covid, Compartiment Terapie Intensiva, Compartiment Primiri Urgente, sectiile Boli Infectioase Adulti I si II, Boli Infectioase Copii, Pneumologie Adulti I si II, Pneumologie Copii, Compartiment HIV/Sida, laborator Radiologie, laborator analize medicale.

2. Limitarea raspandirii virusului si a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populatiei din municipiul Craiova prin asigurarea necesarului de echipamente specializate de protectie a unui nr de 558 cadre medicale, personal auxiliar, personal TESA si muncitori-deservire care isi desfasoara activitatea in cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes" Craiova pentru tratarea si ingrijirea pacientilor suspecti/confirmati cu noul coronavirus.

Valoarea totală a proiectului: 48.248.434,19 lei

Finanţare nerambursabilă: 48.248.434,19  lei, din care:

Valoare eligibila nerambursabila din FEDR: 48.248.434,19 lei

Valoare eligibila nerambursabila din bugetul national: 0 lei

Grupul ţintă al proiectului:

Grupul tinta este reprezentat de populatia României

Rezultate:

  • 558 persoane reprezentand personal medical si auxiliar dotat si echipat conform normelor in vigoare. Personalul dedicat pentru ingrijirea pacientilor din clinica suport COVID-19 este format din cadre medicale, personal auxiliar, personal TESA si muncitori-deservire.
  • 5 Pavilioane dotate, echipate si igienizate corespunzator. Cladirile Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Craiova adapostesc 145 de saloane cu un nr. total de 435 paturi, din care 10 paturi pentru Terapie Intensiva si 25 paturi pentru spitalizare de zi.
  • 558 persoane influentate pozitiv in mod direct ca urmare a implementarii proiectului, reprezentand personalul spitalului. Achizitionarea echipamentelor de protectie si a dispozitivelor medicale in cadrul proiectului, va influenta pozitiv, in mod direct, personalul din cadrul spitalului care va beneficia de echipamentele de protectie si medicale achizitionate in cadrul acestuia.
  • 2.150.685* persoane influentate pozitiv in mod indirect ca urmare a implementarii proiectului, reprezentand populatia regiunii Sud-Vest Oltenia. Avand in vedere ca spitalul este unicul de profil pe specialitatile de pneumoftiziologie si boli infectioase din regiunea Sud-Vest Oltenia, aceste persoane sunt influentate in mod pozitiv ca urmare a faptului ca prin achizitionarea echipamentelor de protectie pt personalul spitalului si pacienti, se diminueaza riscul infectarii personalului si, implicit, riscul de transmitere a virusului atat catre populatia municipiului Craiova si a judetului Dolj, cat si catre populatia din judetele limitrofe.

* Conform date INSSE.

Perioada de implementare a proiectului: 12 luni, începând cu data de 01.05.2020 până la 30.04.2021.

Cod MYSMIS: 138161

Date de contact:

Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes” Craiova

Nume: dr. Grecu Victor

Funcţie: Manager Proiect

Date de contact: [email protected]

Telefon: 0730199479

 

600px-Logo_round.png

Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes” Craiova
Str. Calea Bucuresti nr. 64
Craiova, jud. Dolj
www.vbabes-cv.ro
e-mail: [email protected].


Proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020